הר הרצל
עין כרם
יד ושם
יד וָשֵׁם (בשמו הרשמי המלא: יד ושם – רשות הזיכרון לשואה ולגבורה) הוא מוסד רשמי להנצחת זכר השואה בישראל הממוקם מע הזיכרון בירושלים, בחלקו המערבי של הר הרצל. הקמת המוסד החלה כבר בסוף שנת 1945, וב-19 באוגוסט 1953 הוא הוכרז כמוסד רשמי של מדינת ישראל בחוק מיוחד של הכנסת – "חוק זיכרון השואה והגבורה – יד ושם, תשי"ג-1953".[1]
יד ושם מופקד על תיעוד תולדותיו של העם היהודי לפני השואה ובמהלכה, הנצחת סיפור חייהם וזכרם של מיליוני הנספים והנחלת מורשת השואה לדורות הבאים. לשם כך המוסד עוסק בהנצחה ותיעוד של מאורעות השואה, באיסוף חפצים ומסמכים, בגביית עדויות על השואה ופרסומן, באיסוף שמות הנספים בשואה והנצחתם, במחקר ובחינוך.
כמו כן הוסמך יד ושם על-פי החוק המיוחד, להעניק את התואר "חסיד אומות העולם" ללא יהודים שפעלו להצלת יהודים מידי הנאצים, תוך סיכון חייהם.
גן הקבר The Garden Tomb
החיזיון הלילי במוזיאון מגדל דוד
מוזיאון השומרוני הטוב
בית פלוגת הכותל
הבית השרוף
לאחר מלחמת ששת הימים החלו ארכיאולוגים יהודיים לחפור במרץ ברובע היהודי של העיר העתיקה. אחת התגליות המרשימות ביותר שנחשפו הוא הבית השרוף שנמצא מתחת למעטה אפר בעומק של ששה מטרים מתחת למפלס הרחוב. חפצי חן שנמצאו באתר מעידים על כך שהבית השתייך למשפחה יהודית מהמעמד הגבוה והוצת בשנת 70 לספירה, בימים שלפני החורבן.
פרט לבית עצמו, יכולים המבקרים לחזות באוסף חפצי חן מתקופת הבית השני, וביניהן משקולת אבן החתומה בשם המשפחה שהתגוררה בבית – קתרוס. בבית השרוף מיצג אור קולי המתאר וממחיש את החיים בתקופה סוערת בימים שלפני החורבן. הסרט מוקרן מדי 40 דקות החל מהשעה 09:00 בשפות עברית, אנגלית, ספרדית וצרפתית. הסרט נותן למבקרים הזדמנות ללמוד על המרד כנגד הרומאים ועל הסכסוך הפוליטי שפלג את הקהילה היהודית ביהודה, והוביל להרס ירושלים ולחורבן בית המקדש.